blackpink hoodieblackpink merchandiseblackpink official merchblackpink storecustom socksface sockspersonalized sockspup sockssocks with facesphoto socks

BuurtApp? Check! Inboedelverzekering? Check! Buitenlampen? Check! Waardevolle eigendommen geregistreerd? Check! Maar wist je dat goede deursloten ook heel belangrijk zijn om inbraak te voorkomen?

4 tips voor veilige sloten

1. Zorg dat het slok verzonken is in de deur

Iedere dag wordt zo’n 125 keer ingebroken. Inbrekers hebben de slimste trucs om dit te doen. Eén van de bekendste is de cilinder trekmethode. Deze truc werkt alleen als het slot niet verzonken is in de deur. Een inbreker draait hiervoor net zo lang een schroef in de sleutelopening totdat het slot uitsteekt. Als het slot uitsteekt, wordt het afgebroken. Binnenkomen is dan een eitje. Zorg dus dat het slot verzonken is in de deur of koop een anti-cilindertrek slot.

2. Kies alleen een slot met een SKG keurmerk

Stichting Kwaliteit Gevelbouw beoordeelt sloten op duurzaamheid en sterkte. Het aantal sterren vertelt hoe veilig een slot is. Met een slot met 3 sterren maak je het inbrekers het lastigste. Kijk daarom altijd of je sloten een SKG keurmerk hebben. Anders is het de moeite waard om de sloten te vervangen. Een slotenexpert kan je het beste advies geven welk slot bij jouw deur past.

3. Laat de sleutel nooit in het slot zitten

Het klinkt als een beginnersfout, maar er zijn genoeg mensen die hun sleutel in het slot laten zitten. Je maakt het inbrekers zo wel heel makkelijk om binnen te komen. Vaak wordt een kledinghanger gebruikt om de sleutel naar binnen te hengelen via de brievenbus. Of ze boren een gat in het slot en draaien met een stuk prikkeldraad de sleutel om. Laat daarom nooit de sleutel in het slot zitten. Zelfs niet als je gewoon thuis bent.

4. Draai het slot altijd echt op slot

Alleen de deur dichtdoen is niet genoeg. Met een hard stuk plastic kunnen inbrekers dan de sleuf van het slot terugdrukken, waardoor de deur zo open is. Maak er een gewoonte van om de deur niet alleen dicht te doen, maar ook echt op slot te draaien. En verstop sleutels niet onder bloempotten of deurmatten. Deze verstopplekken kennen inbrekers ook.

Sluit ook meteen een inboedelverzekering af

Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Met de inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat je inboedel goed verzekerd is bij schade, verlies en diefstal. Ook fijn: InShared staat bekend als één van de goedkoopste.

Categories: Woning en Tuin

Related Posts

Woning en Tuin

Wilt u graag uw huis verkopen?

Wij hebben besloten dat wij graag ons huis verkopen wilden omdat wij het niet meer prettig vinden in deze buurt. Wij wonen namelijk in het centrum van Amsterdam en dat betekent dat je vaak overlast hebt Read more…

Woning en Tuin

Wilt u een airco in Twente laten installeren?

Wij hebben een groot kantoor en wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat wij eigenlijk niet meer zonder verkoeling kunnen werken. De zomers in Nederland worden steeds heter en dat zorgt ervoor dat wij vaak Read more…

Woning en Tuin

Deze dakdekker in Tilburg is fantastisch!

Toen wij laatst lagen te slapen, merkten wij dat het buiten zeer onstuimig weer was. Dat konden wij op dat moment helemaal niet gebruiken omdat wij wisten dat ons dak niet meer in goede staat Read more…