Bij het ombouwen van een oud pand naar een nieuwe bestemming komen er vaak vele zaken kijken. Wordt een pand volledig gestript of wordt het interieur of de indeling aangepast. Wordt bijvoorbeeld een historisch pand gebruikt voor een publieke functie, zoals een museum, dan is het belangrijk om te weten welke aanpassingen er nodig zijn om de klimaatverandering in het pand goed te kunnen integreren in de nieuwe bestemming. Een warmteverliesberekening is daarbij erg belangrijk. CVD-Klimatisering kan u hierbij goed van dienst zijn.

Warmteverliesberekening in de praktijk

Stel u bent projectontwikkelaar en richt zich op het Nederlands erfgoed. Monumentale panden krijgen regelmatig nieuwe bestemmingen en moeten daarom meer en meer gaan voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Een warmteverliesberekening is daarom belangrijk, omdat de ruimtes in een pand behaaglijk dienen te zijn in hun nieuwe functie. Wanneer een nieuwe bestemming wordt gegeven aan een pand of ruimte, dan is het dus goed om een warmteverliesberekening te doen en te bekijken welke aanpassingen er nodig zijn. Een warmteverliesberekening wordt ook wel transmissieberekening genoemd. Het doel is hetzelfde, waarbij een berekening wordt gemaakt van de luchthoeveelheid, bij verwarming met lucht. Er kan veel warmte verloren gaan door:

 • Openstaande deuren
 • Slecht sluitende ramen
 • Niet of slecht ge├»soleerde vloeren
 • Wanden
 • Daken

Een warmteverliesberekening hebt bij het bepalen of een verwarmingssysteem voldoende kan functioneren en optimaal kan werken, maar ook of wellicht voor een ander systeem gekozen moet worden of dat er geïsoleerd moet worden. Wilt u bijvoorbeeld een centrale verwarming laten installeren dan is het belangrijk om rekening te houden met het warmteverlies. Niet alleen is dit voor u belangrijk, omdat u zo ook kunt besparen, maar ook is het belangrijk om aan de huidige normen te voldoen voor klimaatneutrale gebouwen en ruimtes. Op cvd-klimatisering.nl leest u alles over de warmteverliesberekening en wat dit voor u kan opleveren. Het maakt daarbij niet uit met wat voor pand of ruimte u te maken heeft. De warmteverliesberekening kan ook worden gemaakt voor kleine ruimtes en is dus ook geschikt voor woonhuizen van particulieren. Bent u dus werkzaam in de woningbouw en gaat u een cv-installatie plaatsen, laat dan eens een warmteverliesberekening maken om te bepalen of u de juiste keuze aan materiaal hebt gemaakt of om te bepalen wat u precies nodig heeft. Dit lijkt een extra investering, maar een warmteverliesberekening verdient zich in de meeste gevallen op termijn snel terug. Het werkt kostenbesparend, niet alleen in het materiaal maar ook in de stookkosten. Daarnaast levert u extra kwaliteit met uw eigen werk en kunt u gerichter projecten uitvoeren. Dit werkt ook positief mee in de reputatie van u als projectontwikkelaar.

Over CVD-Klimatisering

CVD-Klimatisering is als adviseur in installatietechniek de aangewezen partij voor het verkrijgen van advies bij installatietechniek, om installatietechniek te laten ontwerpen en voor engineering van gebouwgebonden installaties. Niet alleen richt deze organisatie op advies bij verwarming van gebouwen en ruimtes en eventueel warmteverlies, maar u kunt voor vele andere zaken terecht bij CVD-Klimatisering. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Klimaatbeheersing
 • Verkoeling en airconditioning
 • Ventilatie in het pand
 • Installaties om technieken te kunnen regelen
 • Water aan- en afvoer
 • Sanitairaanleg
 • Legionella preventie
 • Duurzame bouwtechnieken
 • Energiebesparing

Een volledig pakket in installatietechniek dat alle aspecten van de bouw laat samenkomen. Met recht is CVD-Klimatisering een partner in projectontwikkeling, voor zowel grote als kleine projecten en voor zowel oudbouw als voor nieuwbouw. Het maakt niet uit met wat voor pand of ruimte u te maken heeft, CVD-Klimatisering ondersteunt, adviseert, ontwerpt en ontwikkeld voor u passende oplossingen op maat. U bent daarmee, naast de warmteverliesberekening, verzekerd van een volledige dienstverlening in uw projecten.

Categories: ICT en Techniek

Related Posts

ICT en Techniek

Waar kunt u een goede ionisator kopen?

Bij ons op kantoor hangt altijd een beetje een muffe lucht. Dat is een goed teken want dan wordt er waarschijnlijk hard gewerkt, maar wanneer je ons kantoor binnenkomt, moet je altijd even door de Read more…

ICT en Techniek

Wij verzorgen goed webdesign in Haarlem

Wie vandaag de dag iets onder de aandacht van het grote publiek wil brengen, ontkomt er niet aan om een website te bouwen. Vandaar dat wij u ook graag willen uitnodigen om een keer naar Read more…

ICT en Techniek

Waar kunt u het beste ethereum kopen?

Sinds de Bitcoin de afgelopen maanden alleen maar in waarde is gestegen, is de interesse voor cryptovaluta enkel en alleen maar toegenomen. Toch is het goed om niet zomaar de portemonnee te trekken en een Read more…