Al jarenlang aan het roken maar toch op zoek naar een alternatief? Ga dan voor een e-sigaret. Dit is een makkelijke en goedkope vervanging voor de gewone sigaretten. Een e-sigaret koop je bijvoorbeeld al snel bij ea-sigaret. Er zijn verschillende soorten, sterktes en merken op het gebied van een e-sigaret. 

Mouth-to-lung

Als je niet weet wat voor soort e-sigaret je moet aanschaffen dan is het soms best lastig om een keuze te maken. Ook als je een beginner bent dan ben je een leek op dat gebied. Het is dan verstandig om te gaan voor een zogenoemd MTL e-smoker. MTL staat voor mouth-to-lung en bij deze elektrische sigaretten inhaleer je de damp via de mond naar de longen. Deze handeling is te vergelijken met gewoon roken. Dit is anders met een DL e-smoker. Dit staat voor direct lung en is te vergelijken met een waterpijp. 

Type e-sigaret

Er zijn verschillende soorten e-sigaretten. Elke elektrische sigaret heeft weer andere mogelijkheden of kwaliteiten. Hieronder de elektrische sigaretten op een rijtje:

  • Eenvoudige elektrische sigaret
  • MTL (mouth-to-lung
  • DL (direct lung)
  • AIO (all in one)
  • Mod/Boxmod
  • POD e-sigaret
  • Cartridge elektrische sigaret
  • Ea-sigaret.nl

Bij de eenvoudige elektrische sigaret kun je eigenlijk kiezen uit MTL en DL. Vooral de MTL e-sigaretten wordt door de meeste elektrische rokers gebruikt. Ook voor een onervaren roker op het gebied van e-smokers is dit een goede optie. Bij een AIO sigaret is de sigaret één geheel. Hierdoor kun je weinig verkeerd doen aan de instellingen waardoor je makkelijk kunt roken. Een Mod/Boxmod is juist het tegenovergestelde van een AIO sigaret. Bij deze e-sigaret kun je juist heel veel zelf instellen. Denk hierbij aan voltage, warmte en wattage. Je kunt de e-smoker helemaal naar wens instellen. Hier is dus vaak wel wat meer kennis voor nodig dan bij een eenvoudige elektrische sigaret. Als je weinig rookt dan is de POD e-sigaret erg geschikt. Het heeft een hoog gebruiksgemak en is erg populair bij zowel beginners als ervaren rokers. Bij een cartridge elektrische sigaret maak je eerst de cartridge op en vervang je hem daarna. 

Hoe werkt het dampen?

Bij echte sigaretten komt er echt rook vanaf wat je inhaleert. Bij een e-sigaret werkt dat anders. Je inhaleert wel maar het is geen echte rook. Wanneer dit wel het geval is dan betekend het dat de e-smoker kapot is. Gebruik deze dan ook niet meer of laat het eerst maken. Bij elektrische sigaretten is de rook die eraf komt damp. Deze damp bevat veel minder schadelijke stoffen dan de gewone rook van sigaretten. Wel kun je kiezen om nicotine toe te voegen aan een e-smoker maar dat is een eigen keuze. Een e-sigaret bestaat uit een batterij en een navelreservoir. In dit reservoir wordt e-liquid verdampt. De vrijkomende damp wordt net zoals gewoon roken ingeademd. Een e-sigaret is niet gezond. Wel is het een goed alternatief voor de gewone sigaretten. Er zitten minder schadelijke stoffen in maar het is geen positieve toevoeging op je gezondheid. 

E-liquid

Bij e-sigaretten wordt dus e-liquid gebruikt. Zonder e-liquid kun je eigenlijk niet roken. Deze vloeistof is namelijk nodig om te dampen. E-liquid is in vele soorten en smaken te bestellen. Ook is de nicotinesterkte verschillend. Er zijn veel smaken denk hierbij aan aardbei, tabak of een yoghurtsmaak. Voor iedereen is er dus wel een geschikte smaakt te vinden. Kies dus eerst het type e-sigaret en daarna de e-liquid en je kunt beginnen met elektrisch roken. 

Categories: Vrije tijd en Hobby

Related Posts

Vrije tijd en Hobby

Gun je kinderen een leuke activiteit met een Proline trampoline

Als je op zoek bent naar een manier om je kinderen weer buiten te laten spelen, dan is een Proline trampoline van buitenplezier-online.nl een goed idee. Kinderen die opgroeien in de 21ste eeuw, groeien op Read more…

Vrije tijd en Hobby

Wilt u een airhockey tafel kopen?

Bij ons op school is het altijd lastig om de rust in de kantine te bewaren. Wij hebben namelijk heel veel jongeren bij ons op school en deze kunnen nogal onrustig worden als ze zich Read more…

Vrije tijd en Hobby

Het leukste oranje feestartikel

Bij de Deoranjeartikelenshop ben jij aan het juiste adres voor het leukste oranje feestartikel. Het vinden van een leuk oranje feestartikel lijkt misschien heel erg makkelijk, maar door de vele opties die er bestaan op Read more…